Op Hemelvaartsdag werd in Koekange een zonovergoten en spectaculaire editie van de Highland Games gehouden, waaraan twaalf teams deelnamen. Het evenement werd met veel enthousiasme georganiseerd door Henk Hummel en Ard Warnders.

De deelnemende teams konden hun kracht, behendigheid en teamgeest demonstreren in een reeks uitdagende disciplines, wat snel uitgroeide tot een boeiend schouwspel. De Highland Games bestonden uit intensieve sportonderdelen zoals het werpen van de boomstam, het sjouwen van melkbussen, een boomstamloopparcours, steenstoten, het omhoogwerpen van gewichten en touwtrekken. Dit jaar namen naast lokale teams uit De Wolden ook teams uit Zwolle en Wanneperveen deel.

Bij de mannen won team H-Gies Keet, terwijl bij de vrouwen team Kiltige Krachtpatserinnen met de overwinning aan de haal ging. De bekende atleet Wout Zijlstra, voormalig wereldtopper in Highland Games en Sterkste Man wedstrijden, was ook aanwezig om de activiteiten van deskundig commentaar te voorzien.

Voor de jongere bezoekers was er veel vertier, inclusief muzikale begeleiding door Opa’s Kunstgebit, wiens optreden voor een vrolijke sfeer zorgde. Het evenement werd afgesloten met een spannende touwtrekwedstrijd, gevolgd door de prijsuitreiking en live optredens van de bands Bar en Booz en Halsband.