Een groep actieve bewoners van Berghuizen heeft een website opgezet over het verduurzamen van woonhuizen. Op deze website verzamelen zij informatie over zonnepanelen, warmtepompen, isoleren en energieopslag.

‘Deze informatie is niet alleen interessant voor mensen in Berghuizen,’ zegt initiatiefnemer Karel Bordewijk van de werkgroep Duurzaam Berghuizen, ‘Wij zijn zelf druk bezig met de verduurzaming van onze huizen en de informatie die we gaandeweg verzamelen, delen we graag met anderen.’
De website groeit gestaag; er komt steeds meer informatie op. Mensen kunnen zich ook aanmelden voor de mailinglijst, om op de hoogte gehouden te worden. Eind juni organiseert de werkgroep Duurzaam Berghuizen een informatieavond met als thema ‘Comfortabel, duurzaam wonen tegen acceptabele kosten’. Martin Scheepers (TNO), Rob Marra (SVn) en Rogier Deddens (Pure Energie) delen die avond graag hun kennis en ervaring. Het adres van de website is https://duurzaamberghuizen.blog