De spanning stijgt in Koekange, want op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, zullen de langverwachte Highland Games weer plaatsvinden op het weiland aan de Harm Smeengestraat. Teams uit de hele regio zullen hun krachten meten in een reeks spectaculaire onderdelen. Dit sportieve evenement wordt georganiseerd door de kameraden Henk Hummel en Ard Warnders.

Veel te zien en te beleven
Het is overigens niet alleen een sport voor sterke mannen. “Ook een aantal damesteams hebben zich al aangemeld. Ook zij strijden om de wisselbokaal in de vorm van een groot zwaard.” Wout Zijlstra, als deelnemer ooit een van de besten van de wereld bij de wedstrijden voor Highland Games en Sterkste man, is ook dit jaar weer ingehuurd om de onderdelen van commentaar en uitleg te voorzien. Hij zal voor de benodigde materialen zorgen en tussendoor zelf nog een paar demonstraties verzorgen.

De Highland Games beginnen om 12.30 uur, maar ook voor de jongere bezoekers is er genoeg te beleven. Van 12.30 – 17.00 zijn The Games, muziekoptredens en (kinder)activiteiten.
17.00: prijsuitreiking En ‘s avonds live-muziek en gezelligheid tot 21.00!