In de Hooiberg van Huize Welgelegen in Koekange staat op vrijdag 15 maart Verhalen rond de Kachel weer op het programma, een avond vol verhalen, gedichten en muziek.

Deze keer worden de verhalen verteld door de gerenommeerde schrijver en historicus Tonko Ufkes uit Zevenhuizen, winnaar van de Freudentahlpries in 2019, de meest prestigieuze prijs voor literatuur in het Nedersaksisch. Cornelis Kaptein uit Zwolle, geboren op Urk, deelt poëzie in het Urks en geeft inzicht in zijn taal. Annemiek Drenth, winnares van het Drents Liedjesfestival in 2012 met het nummer “Ik bin zo wies”, zorgt voor de muzikale omlijsting. Georganiseerd door de familie Bout, samen met Ria Westerhuis en Rob Zandgrond, belooft deze avond in het vijftiende seizoen een ontspannen culturele belevenis te worden. Reserveren is mogelijk via Mevr. Bout (tel. 0522-451771 of info@welgelegen.com). De avond begint om 20.00 uur, entree is €16,00, inclusief koffie/thee bij aanvang en huisgemaakte koek. Het adres is Prinsesseweg 8 te Koekange.