Meppel Op het schitterende sportpark van voetbalvereniging IJVV werd woensdagmiddag de vierde en voorlaatste ronde gespeeld van de competitie walking voetbal. In IJsselmuiden werden op drie veldjes in totaal twaalf wedstrijden afgewerkt, waarbij het opviel dat alle acht deelnemende verenigingen punten aan hun totaal toevoegden.

Steenwijk kwam als grote winnaar uit de bus. De ploeg speelde drie wedstrijden en won die allemaal, zij het alle keren met minimaal verschil. De eerste ontmoeting tegen IJVV eindigde in 1-0. Tegen Zuidwolde was de uitslag 2-1 en diezelfde uitslag stond op het scorebord na afloop van de wedstrijd tegen HZVV. De Hoogeveners scoorden er woensdagmiddag overigens verder lustig op los getuige de 0-8 tegen HHC Hardenberg en de 0-4 tegen FC Meppel. Vitesse won twee ontmoetingen, maar leed om de bovenste plaatsen, duur puntverlies tegen Zuidwolde dat met 1-0 aan de goede kant van de score bleef. Emmen pakte deze middag vier punten door een 4-3 overwinning op FC Meppel en de 1-1 tegen HHC. Zuidwolde startte prima door de 1-0 overwinning op de ploeg uit Koekange. Daarna werd twee nipt verloren van Steenwijk (1-2) en Meppel (1-0). Door deze uitslagen voert Steenwijk nu na vier ronden de ranglijst aan met 31 punten. Met 27 punten volgt het Hoogeveense HZVV en Vitesse ’63 bezet met 25 punten de derde plaats. De achterstand van de andere ploeg is groot. Meppel behaalde tot nu toe 18 punten, wat goed is voor plaats vier en daarna volgen Emmen (11), IJVV (8), Zuidwolde (7) en HHC (5). De laatste competitieronde is op 28 maart in Steenwijk.