Emmen Op het fraaie kunstgras van FC Emmen werd donderdagmiddag de tweede speelronde van de competitie OldStars walking voetbal gehouden. In totaliteit werden er twaalf wedstrijden gespeeld. Opvallend was het mindere optreden van Steenwijk, in principe één van de favorieten voor de titel. Steenwijk verloor van HZVV (3-1), speelde gelijk tegen Vitesse ’63 (2-2) en won tenslotte wel van Zuidwolde.

Ook Vitesse ’63 slaagde er niet in alle drie de ontmoetingen in winst om te zetten. IJVV werd met 4-2 verslagen, FC Emmen met 4-0, maar zoals gezegd bleef de ploeg tegen Steenwijk op 2-2 steken. Ook HZVV liet punten liggen. Er was winst op Steenwijk (3-1), de Hoogeveners wonnen met 2-1 van IJVV en speelden gelijk tegen FC Meppel. Onderaan de ranglijst pakte Zuidwolde een punt tegen FC Emmen. Dat gebeurde in een wedstrijd waarin de ploeg zeker bij vijf goede mogelijkheden niet tot scoren wist te komen. HHC uit Hardenberg wist tot nu toe één wedstrijd te winnen en staat desondanks met die drie winstpunten onderaan. Daarboven staan Zuidwolde, Emmen en IJVV met elk 4 punten. Daarna is het gat naar de hoogst geklasseerde ploegen groot. Vitesse ’63 uit Koekange heeft 14 punten en staat eerste door een beter doelsaldo dan HZVV, dat dus ook 14 punten bij elkaar voetbalde. Met één puntje minder bezet Steenwijk de derde plaats, waarna FC Meppel volgt met 11 punten.

De volgende, derde ronde staat op het programma voor 24 november. De organisatie is dan in handen van voetbalvereniging Vitesse ’63. De wedstrijden beginnen ook dan weer om 14.00 uur. Twee uur worden de laatste wedstrijden afgesloten.