Wat is De Afvalkathedraal?
Gemeente De Wolden is Culturele Gemeente van Drenthe 2023-2024. Dat vieren we met het kunst- en cultuurproject Wiede Wold. Eén van de onderdelen van Wiede Wold is De Afvalkathedraal, een circulair bouwwerk dat de speellocatie wordt van de theatervoorstelling ATROPOS in 2024.

De Afvalkathedraal wordt circulair ontworpen, gebaseerd op afgedankte materialen uit de nabije omgeving. Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de totstandkoming van De Afvalkathedraal. Dit project heeft een positieve impact op het samen vormgeven van een nieuwe toekomst voor ons allemaal en specifiek voor de inwoners van De Wolden.

Hoe wordt De Afvalkathedraal ontworpen?
Het ontwerpen van De Afvalkathedraal doen NICE en de Peergroup samen met de inwoners van De Wolden. Dus:
Kom op 1 november tussen 19.00 en 20.00 uur naar dorpshuis De Schakel in Koekange en ga in gesprek met de ontwerpers Tomas Dirrix en Estelle Barriol. Meld je aan via info@deafvalkathedraal.nl.

De Afvalkathedraal is nu al genomineerd!
De Afvalkathedraal is een uniek bouwwerk dat mensen verbindt; we bouwen samen aan een circulaire toekomst. We hebben maar 1 aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Niet alleen voor onszelf maar juist ook voor toekomstige generaties. De kathedraal wordt door NICE en de Peergroup samen met inwoners van De Wolden gebouwd in Koekangerveld en is o.a. de speellocatie van de theatervoorstelling ATROPOS in 2024. Er kan gestemd worden tot en met 23 november 2023. Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen zoals een overnachting voor 2 in een Natuurhuisje of een diner voor 2 in een Vegan restaurant.
Stemmen kan op Awardsvoorduurzaamheid.nl.