De eerste thuis wedstrijd voor KIOS tegen Juventa uit Hardenberg. Wederom warme omstandigheden maar dit keer werd de drinkpauze na 15 minuten overgeslagen. Het kwartje viel vorige week voor KIOS de goede kant op en voor Juventa de verkeerde. Dit keer wilde KIOS het niet zover laten komen.

KIOS schoot uit de startblokken, na 6 minuten stond er een 6-2 voorsprong op het scorebord. Juventa zocht de aansluiting door doelpunten van afstand tegen de heren van KIOS. De stand na 16 minuten was 8-6, de twee doelpunten van KIOS kwamen van Jarno Hein en Lisanne Koster. KIOS bleef de regie houden en kon de stand uitbreiden naar stand van 15-10 in de rust. Het verschil zorgde voor vertrouwen en KIOS wist dat de eerste goal na rust belangrijk zou zijn. Het verschil uitbreiden naar 6 of Juventa terug laten komen naar 4.

Na rust was het spel van beide ploegen enorm stroef. Beide ploegen maakten fouten in de opbouw. Dit kwam, omdat beide ploegen veel druk op de gooihand gaven. Uiteindelijk kon KIOS het verschil uitbreiden naar 6 door een doelpunt van Danni Dingste. Het gat leek geslagen maar wederom wist Juventa zich terug te vechten in de wedstrijd. Juventa maakt door 2 vrijeballen en een afstandschot het verschil naar 3.

Janneke Lucas kwam in het veld voor Moniek Huiskes. KIOS had meer dreiging naar binnen nodig. KIOS kreeg meer vertrouwen, ging vrijer spelen en het rendement ging omhoog. Van 16-13 wist KIOS het gat te maken naar 20-13 door over verschillende schijven te scoren.

Martijn Ziel kwam in het veld voor Jarno Hein. Juventa had twee aanvallende heren in een vak gezet om wat te forceren. Rogier Nijdam en Martijn Ziel konden de beiden heren in bedwang houden. Vlak voor tijd kwam Hessel Broekhuizen in het veld voor Danni Dingste vanwege een blessure. Hessel Broekhuizen zorgde met een assist voor de laatste goal die uit handen kwam van Ramon Karsten. Voor KIOS een verdiende overwinning met een eindstand van 24-18. Volgende week wacht het net als KIOS ongeslagen NRC uit Enschede.

Doelpuntenmakers: Jarno Hein 6, Ramon Karsten en Janita Zantinge 5, Danni Dingste 3, Lisanne Koster 2, Fleur Pruim, Janneke Lucas en Rogier Nijdam allen 1.