Zie jij door de tegels de tuin niet meer? Hoog tijd om die tegels eruit te halen en deze te vervangen door groen zoals planten of bomen. Niet alleen leuk om naar te kijken, de tuin blijft ook nog eens koeler. Bomen en planten verdampen namelijk water met hun bladeren. Daardoor ligt de gevoelstemperatuur in een tuin met veel planten al snel 5 graden lager dan in een betegelde tuin! Wel zo lekker tijdens hele warme dagen.

Hoe meer tegels vervangen worden door groen, hoe beter het is voor ons allemaal. Daarom heeft de gemeente samen met een aantal tuincentra een tegoedbonactie bedacht. Heb je tegels uit je tuin gewipt? Geef het dan door op NK Tegelwippen. Je krijgt op deze website dan een bewijs van deelname. Met dat bewijs kun je een tegoedbon van € 15 ophalen bij onderstaande tuincentra in Hoogeveen en De Wolden. Van de tegoedbon kun je buitenplanten halen om te planten op de plek waar eerst de tegels lagen. De actie duurt, net als het NK Tegelwippen, tot 31 oktober 2023. Let wel op, er is een beperkt aantal bonnen beschikbaar. Op = op!

Kijk voor deelnemende tuincentra en de voorwaarden op dewolden.nl/groenbon