Bus 34 tijdelijk niet langs Koekange: hubtaxi soms alternatief
Van 28 augustus tot 8 september 2023 rijdt buslijn 34 NIET via Koekange in verband met een stremming op Slenkenweg in de Wijk. Buslijn 34 rijdt vanaf Zuidwolde rechtstreeks naar de Wijk.

Reizigers van en naar Koekange reizen zelf naar de Wijk om daar op lijn 34 of 134 te stappen. Ook kan de hubtaxi is een alternatief zijn. Hubtaxi kan je ook naar Meppel, Hoogeveen of Zuidwolde brengen.

De hubtaxi rijdt alleen als je deze telefonisch reserveert en haalt je op de bestemming op en brengt je naar een hub. Of andersom. Hubs zijn vervoersknooppunten zoals grotere bushaltes en treinstations. Hubs in deze regio zijn onder andere station Meppel, station Hoogeveen en busstation Zuidwolde. Kijk voor een volledig overzicht van alle hubs op www.reisviahub.nl en voor alle tarieven en spelregels rondom het gebruik van hubtaxi op www.hubtaxi.nl. De hubtaxi is te reserveren bij DVG Personenvervoer via 0800 – 82 94 225 (gratis).

Hubtaxi zelfde tarief als de bus
De hubtaxi moet minimaal 1 uur van tevoren telefonisch gereserveerd worden. In de hubtaxi geldt het reguliere ov-tarief voor reizen van en naar een hub. Je betaalt de chauffeur met de PIN. OV-chipkaart of (kortings)abonnementen zijn niet geldig. Bij een aantal stremmingen, waaronder deze, wordt voor studenten en houders van een Sterabonnement een uitzondering gemaakt.

Studenten en houders Sterabonnement reizen tijdens omleiding gratis
Vanwege de duur van de werkzaamheden en de impact geldt tijdens de werkzaamheden een speciale regeling voor reizigers met een Sterabonnement geldig op lijn 34 of het Studentenreisproduct. Deze reizigers kunnen in de periode van de werkzaamheden kosteloos met de hubtaxi tussen Koekange en de hubs Zuidwolde, station Meppel of station Hoogeveen reizen. Vanaf daar kan men de reis met de NS-trein of streekbus vervolgen of andersom.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
• Reizigers met een sterabonnement of studentenreisproduct geven bij het telefonisch reserveren aan dat ze een sterabonnement of studentenreisproduct hebben.
• Deze regeling is alleen van toepassing op reizen vanuit het Koekange van/naar de hubs station Hoogeveen, station Beilen of busstation Zuidwolde.
• De chauffeur van de hubtaxi kan de reiziger om bewijs vragen van het vervoersbewijs. Je kunt aantonen dat je een Studentenreisproduct of Sterabonnement hebt door een schermafbeelding of print te maken via de website van www.ov-chipkaart.nl.
• Deze regeling geldt niet voor reizigers met een kortingsproduct (leeftijdskorting, Dal Voordeel Noord Nederland, et cetera). De regeling geldt alleen voor reizigers met een zogeheten vooraf afgekocht reisrecht.