Zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 16.00 uur speelt zich bij De Karstenhoeve de laatste Boerendrokte van dit jaar af. Over een paar maanden staat Koning Winter voor de deur dus wordt er vandaag een begin gemaakt met de voorbereidingen om voorraden aan te leggen. De rogge moet nog worden geoogst met de vlegel.

Verder moeten voorraden turf en stookhout worden opgeslagen en dokken worden gemaakt voor het afdichten van tochtgaten. De meiden zijn druk met het spinnen van wol en het inmaken van groenten, dit alles naast de gebruikelijke werkzaamheden. De tbc-patiënt begint het ’s nachts koud te krijgen en wil daarom graag een klein kacheltje om turf te stoken. De dokter heeft daar een eigen oordeel over. Trouwens, is deze patiënt wel zo ziek als hij zich voordoet? In het voorhuis maakt men zich ondertussen druk over opoe. Zij voelt zich niet lekker, heeft koorts en is in de war. Aangezien de dokter toevallig bij de tbc-patiënt op bezoek is wordt hij ook in het voorhuis ontboden om bij opoe te kijken. Na wat onderzoek komt hij gelukkig achter de oorzaak van opoe’s klachten.

Omdat er een pachtboerderijtje is vrijgekomen meldt zich een huurder in het voorhuis. Hij denkt aanspraak hierop te kunnen maken. Vooruitlopend op de zaak heeft hij al een wagen met zijn huisraad op het erf gestald. Boer en vrouw Karsten zijn hier niet van gediend en laten dat op een duidelijke wijze aan hem weten.
Om 16.15 uur wordt deze dag afgesloten met het Wagenspel 2023 “Beetje Dom” (Entree voor het wagenspel is gratis)
Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch: 0522-481447
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.