Op Hemelvaartsdag vond in Koekange een spectaculaire editie van de Highland Games plaats, waar maar liefst zestien teams aan deelnamen. Dit sportieve evenement werd georganiseerd door de enthousiaste kameraden Henk Hummel en Ard Warnders.

De teams kregen de kans om hun kracht, behendigheid en teamgeest te tonen in diverse uitdagende onderdelen, en het bleek al snel een boeiend spektakel te worden. De Highland Games omvatten zware atletische wedstrijdonderdelen zoals boomstamwerpen, melkbus sjouwen, boomstam parcoursloop, steen stoten, gewicht omhoog werpen en touwtrekken. Naast teams uit Koekange, Ruinerwold, De Wijk, Echten en Zuidwolde deden er dit jaar ook teams uit Leeuwarden, Zwolle en Wanneperveen mee.

Bij de mannen ging de overwinning naar Brandweer De Wijk-Koekange, terwijl bij de vrouwen team Zwingeloo als winnaar uit de bus kwam. De bekende deelnemer Wout Zijlstra, die in het verleden een van de besten ter wereld was bij de wedstrijden voor Highland Games en Sterkste Man, was ook dit jaar weer aanwezig om de onderdelen van commentaar en uitleg te voorzien.

Ook voor de jongere bezoekers was er genoeg te beleven. Er was een groot springkussen, een kleedjesmarkt en een graffitiworkshop van Ruud Kersies. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Graham Lowlanders Pipes & Drums en The Shannons, die zorgden voor een opzwepende sfeer. Het evenement werd afgesloten met een spannende touwtrekwedstrijd, gevolgd door de prijsuitreiking en live muziek van bands zoals Dirty Dog en 5th Wheel.