Heb jij al plannen voor de zomervakantie? Wellicht is een kampeervakantie wel wat voor jou. Net als vele andere Nederlanders trekken mensen massaal richting de camping of de camperplaats om daar te genieten van hun welverdiende rust. Wat populaire plekken zijn om te kamperen, onder andere Drenthe en Groningen, én waarom jij ook eens zo’n vakantie zou moeten overwegen, bespreken we hieronder.

Waarom is kamperen zo populair?

Veel mensen zoeken een camping of camperplaats op in Nederland om daar hun vakantie te vieren. Niet voor niets dat wij Nederlanders bekend staan als kampeerliefhebbers. Kamperen is nou eenmaal een betaalbare optie van vakantievieren én het is nog eens gezellig ook. Bovendien is kamperen laagdrempelig, want je kunt in principe overal kamperen met een tent, caravan of camper. Daarnaast is het ook heel gezond voor je om je te begeven in de natuur. Kamperen kent dus alleen maar voordelen!

Kies voor een van deze populaire plekken

Zit jij eraan te denken om in de zomervakantie een camping of camperplaats te bezoeken in Nederland? Hieronder hebben we een aantal populaire plekken voor je op een rij gezet.

1. Ontdek de natuur in Drenthe

Kamperen in Drenthe is razend populair, wat je wellicht zelf ook wel weet als bewoner van Koekange. Koekange en veel andere Drentse steden zijn omringd met prachtige natuur en dat is voor veel mensen de doorslaggevende factor om hier hun vakantie te vieren. Hier kun je optimaal genieten van de rust en van elkaars gezelligheid. Zo kun je in Koekange blijven om vakantie te vieren, maar je kunt ook naar Dwingeloo, Wijster of Lhee.

2. Verblijf in Oost-Groningen

Naast Drenthe is ook de provincie daarboven erg populair onder camper- en campingliefhebbers. Groningen is de plek waar natuur en mooie steden samenkomen, wat de ideale basis kan zijn voor jouw kampeervakantie. Campings in de provincie Groningen zijn daarom geliefd onder velen, met name in Oost-Groningen.

Ben jij op zoek naar een geschikte camperplaats? Overweeg dan eens om de camperplaats bij Winschoten te bezoeken: hier vind je een gezellige minicamping dicht bij de natuur én het water.

3. Uitwaaien aan de kust

De zomervakantie is natuurlijk het moment om de verkoeling op te zoeken, want ook in Nederland kan het tropisch warm worden. Veel mensen zoeken verkoeling op rondom de kust. De kust is daarom een geliefde vakantiebestemming om de zomervakantie door te komen. Heerlijk uitwaaien aan de kust, zonnebaden en zo nu en dan een verfrissende duik nemen. Bovendien is de kust een geschikte plek voor zowel stellen en gezinnen met kinderen of dieren.