Klaas Mijnheer neemt in de zomer afscheid als hoofdtrainer van Vitesse’63. De oefenmeester uit Rouveen is bezig aan zijn vierde seizoen in Koekanger dienst.

In de zomer van 2019 startte Klaas Mijnheer bij Vitesse’63. De eerste selectie had net op een haar na promotie naar de derde klasse gemist, na de verloren beslissingswedstrijd in Pesse tegen BSVV. In het daaropvolgende seizoen had Mijnheer al snel de wind in de zeilen. Vitesse’63 walste door de vierde klasse D. Toen de competitie in maart werd stilgelegd, waren de cijfers indrukwekkend: veertien wedstrijden, 45 punten en een doelsaldo van 78-9. Het kampioenschap binnen handbereik. Gelukkig zag de KNVB dat ook en werd de promotiewens alsnog ingewilligd.

Het seizoen 2020/2021 was snel voorbij. De rentree in de derde klasse bleef beperkt tot twee potjes. Afgelopen jaar kon de selectie eindelijk echt laten zien wat het waard is op dit niveau. Na een uitstekende eerste seizoenshelft zakte Vitesse’63 weliswaar iets weg uit de subtop, maar met het puntentotaal van veertig en een zevende plaats was iedereen uiteraard dik tevreden.
Vanwege veranderende werkzaamheden leek het erop dat Klaas Mijnheer afgelopen zomer al zou stoppen bij de club. Vitesse’63 schakelde toen snel en in Frens Waninge werd een trainer gevonden die beschikbaar is als Mijnheer vanwege werk in het buitenland zit. Deze samenwerking verloopt voorspoedig.

Reactie Klaas Mijnheer:
“Nu ik een stap terug doe als trainer, komt er na dit seizoen een einde aan mijn periode bij Vitesse’63. Ik heb het fantastisch naar m’n zin bij de club en ben zeker niet uitgekeken op de groep of de vereniging. Vitesse’63 past op alle vlakken gewoon erg goed bij mij. Toch is het tijd voor deze stap. Ik wil mijn tijd anders gaan besteden, zeker omdat ik voor m’n werk dus vaker naar het buitenland mag. Daarnaast vind ik dat het na vier jaar bij de club goed is dat er een nieuw gezicht voor de groep komt. Dat had ik in m’n tijd als speler al.” “Het omgaan met een groep en de staf, de zaterdagen op pad, een stukje spanning, de kick als je wint: ik ga het ongetwijfeld missen. Ik zie wel wat er na die periode van afstand op m’n pad komt. Het moment om uitgebreid terug te blikken komt later. Nu wil ik dit seizoen met iedereen op een goede manier afsluiten. Gezien ons spel dit seizoen, het karakter van de groep en de resultaten van de laatste weken heb ik er alle vertrouwen in dat we opnieuw kunnen mikken op een plek in het linker rijtje.”

Reactie Arno Kuijer (technische zaken):
“Al snel na z’n aanstelling zagen we dat Klaas een gedreven trainer is, die zich goed voorbereid en veel tijd investeert in z’n team. Hij weet jonge spelers in te passen en een hecht collectief te smeden. Ook als persoon heeft Klaas op iedereen een goed indruk gemaakt. Dat bleek wel uit de reacties op zijn eerder aangekondigde afscheid.”

Reactie Ruben Keizer (voorzitter):
“Klaas’ fanatisme op het veld, zijn rustige en sociale houding naast het veld en zijn brede interesse en betrokkenheid binnen de club zorgden voor een uitstekende match. Ondanks dat de afgelopen vier jaar deels in het teken stonden van corona, heeft hij uitstekend gepresteerd met het eerste elftal. Dat lukte met een vaak krappe selectie, waarbij hij ook oog had voor het tweede en derde elftal. Ook keek hij om naar onze jeugd, door bij tijd en wijle met Vitesse’63 JO23 te gaan voetballen en jonge talenten alvast te laten ruiken aan het seniorenvoetbal. Via deze weg wil ik Klaas namens het bestuur en de gehele club alvast bedanken voor zijn prestaties, de zeer prettige samenwerking en zijn fijne persoonlijkheid! Mooi om dat zowel vanuit mijn rol als voorzitter en op sommige momenten als selectiespeler te kunnen zeggen. Wij zijn er van overtuigd dat hij zijn laatste seizoen met een mooi resultaat gaat afsluiten!”
De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer voor de eerste selectie wordt door het bestuur spoedig in gang gezet.