Voor de 21ste keer wordt dit jaar het Kerstrondje gehouden in Ruinerwold. Op zondag 11 december worden tussen 11.00 en 17.00 uur weer vele bezoekers verwacht bij de bedrijven die helemaal zijn ondergedompeld in de kerstsfeer.

Het thema dit jaar is ‘Uit de kunst’. Het Beeldend Collectief Drenthe en de bedrijven in Ruinerwold zetten de toon voor deze mooie dag en zal Ruinerwold in een kunstzinnig daglicht zetten.

Dit jaar doen de oude getrouwen weer mee: De Karstenhoeve, ’t Bakhuus & Smederij Mulder, Kerk Blijdenstein, Café de Kastelein, de Natte Neuzen Hoeve en kaarsenrecycling ‘Het tweede lichtje’. Maar ook verwelkomen we nieuwe bedrijven: Huize Gomarus en Het Ambacht Ruinerwold. Leden van het Beeldend Collectief Drenthe zullen dit jaar ook deelnemer aan het Kerstrondje zijn.

Het Beeldend Collectief Drenthe (BCD) bestaat uit kunstenaars die in Zuidwest-Drenthe werken en wonen. Het BCD komt enkele malen per jaar bijeen en organiseert met enige regelmaat gezamenlijke exposities met een thema. De kunstenaars van BCD werken in de volgende disciplines: schilder-, textiel-en beeldhouwkunst, grafische technieken, fotografie, keramiek en mixed media. Ze werken veelal individueel, maar zoeken ook samenwerking met elkaar. Tijdens het Kerstrondje zullen 12 kunstenaars hun werk laten zien in de Bartholomeuskerk te Blijdenstein en in museumboerderij de Karstenhoeve.

De Dickens Singers komen optreden en zingen, bij Het Ambacht om 13.30 uur, bij kerk Blijdenstein om 14.45 uur en afsluitend bij de Karstenhoeve om 16.00 uur zodat u zich in een ware kerstnostalgie waant. Bij alle bedrijven zijn er leuke bezienswaardigheden, gezelligheid, warmte en knusheid, eten en drinken. Bij Het Ambacht staat er langs de straat Dijkhuizen een grote levende kerststal met echte dieren, en hebben we ons met de deelnemers van de dagbesteding terug in de tijd gewaand als schaapsherders, de Engel, de drie wijzen en de rest! Kom gezellig langs om te zien, beleven en te proeven! Het rondje is goed met de fiets en de auto te maken.
Een voorproefje? Bekijk onze website www.kerstrondje.nl of onze facebook- en instagrampagina voor meer informatie en programma’s voor die dag.