Het had even wat voeten in de aarde, maar Speeltuinvereniging De Hommel heeft een bijna compleet nieuwe speeltuin kunnen realiseren aan De Wilgen in Koekange. Deze werd zaterdagmiddag feestelijk geopend door burgemeester Inge Nieuwenhuizen. De kinderen mochten haar over de ‘streep’ trekken. En dat deden ze maar wat graag!

Felice Barelds, voorzitter van de Speeltuinvereniging is uitermate content met het gewenste resultaat. ‘De afgelopen drie jaar zijn we druk bezig geweest om de gehele speeltuin te vernieuwen. De reden hiervoor is dat veel speeltoestellen afgekeurd zijn, of aan vervanging toe waren. Wij hebben besloten om enkele belangrijke aspecten terug te willen laten komen in de vernieuwde speeltuin’. Zo is gekozen voor duurzame materialen. Het hout is voorzien van een FSC-keurmerk. Dit houdt kort in, dat wat er gekapt wordt aan bomen dezelfde hoeveelheid terug geplant wordt’.

Financiën
In totaal was er bijna 62000 euro nodig om de speeltuin te kunnen vernieuwen. Via Rabo Clubsupport, Gemeente De Wolden en een Crowdfunding actie werden de benodigde financiën binnen gehaald. Ook lokale ondernemers zoals: Hoveniersbedrijf Roelof Westert en Hoveniersbedrijf Sander Meekhof zorgden voor de beplanting en bestrating. Het grondwerk werd gedaan door Warner van Dijk. Barelds: ‘Waar we ook zoveel mogelijk aan hebben gedacht, is om de speeltuin zo te maken dat kinderen met een handicap/rolstoel ook gebruikt kunnen maken van de speeltuin. Dit door middel van een picknicktafel waar een rolstoel zo kan aanschuiven, en een schommel met een vogelnest.

Actieve vereniging
Bestuurslid Alexander Brakke; ‘Speeltuinvereniging De Hommel bestaat al sinds 1971 en is altijd door vrijwilligers gerund. We zijn een actieve club en organiseren elke schoolvakantie, activiteiten voor de kinderen van de leeftijd 3 tot 14 jaar’. Zo was er zaterdag bij de opening een Funrun opgezet. De start was in de Speeltuin, waarbij de speeltoestellen de te nemen obstakels vormden. Het laatste onderdeel; buikschuiven werd door de brandweer De Wijk/Koekange verzorgd.