In september start het nieuwe culturele seizoen. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar. Van festivals en workshops tot theatervoorstellingen en uitmarkten. Voor de inwoners van Drenthe hét moment om hun liefde voor kunst en cultuur te (her)ontdekken. Het thema van de Uitmaand 2022 is dan ook Kunst zoekt liefde.

In de gemeente De Wolden vinden verschillende activiteiten plaats, waarvan een tweetal opvallen. Op 3 september is het heerlijk nazomeren rond de Theaterschuur en op Landgoed Linde in Linde. Muziek, poëzie en verhalen maken het Nazomerfestival een fijne afsluiter van de zomer en een goed begin van het nieuwe culturele seizoen.

Aan de oever van de Reest vindt op 17 en 18 september voor de 7e keer het Smaakmakers Festival plaats. Het foodtruck- en muziekfestival brengt ook een programma met kunst- en cultuuractiviteiten en vermaak voor kinderen. Er zijn muzikale optredens van onder andere country-, folk en rock ‘n rollmuzikant Timo de Jong, het orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo en singer-songwriter Marit Nygård.
Een overzicht van alle Drentse Uitmaand-activiteiten in de gemeente De Wolden is te vinden op www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.