Zaterdag 21 mei is er een jongveeveekeuring van Blonde d’Aquitaine koeien in Koekange/ Echten. Deze mooie, grote en elegante dieren zijn kenmerken van een zeer goede vleeskwaliteit, en veelal te vinden in kwaliteitsslagerijen in ons land. Jaarlijks worden er een aantal keuringen georganiseerd door het Blonde stamboek waarbij dit jaar een jongveekeuring van dieren tot 3 jaar in Koekange plaats vindt.

Deze jongveekeuring is vrij toegankelijk op de Boerlanderij van Dennis Boerland, Oshaarseweg 39, Aanvang 9.30 uur met de jongste dieren. Verdeeld over acht rubrieken komen de 42 dieren van 13 verschillende fokkers uit Nederland in de ring in verschillende leeftijdscategorieën. De Deense jury zal uit deze dieren een aantal dieren selecteren die voor de kampioenstitel in aanmerking komen.

Kampioenen
De kampioenskeuring is aansluitend aan de individuele rubrieken. Er wordt een kampioen en reservekampioen tot 1 jaar en een kampioen en reservekampioen van 1 jaar en ouder aangewezen. Uiteindelijk strijden de twee kampioenen om het Algeheel Kampioenschap van deze Jongveekeuring.

Blonde burger
Na afloop van de kampioenskeuring, rond 13.00 uur, is iedereen uitgenodigd voor een overheerlijk menu verzorgd door Blonde fokker en stamboek lid Henri van Heerde. Hij bakt een voortreffelijk Blonde burger welke wordt geserveerd met alles d’r op en d’r an! De kosten voor dit menu met broodje, gebakken krielaardappelen, rauwkost etc. zijn €10,- per persoon. Een mooi moment om samen na te praten over de resultaten van de dag en kennis te maken met deze fantastische koeien.

Bent u geïnteresseerd in deze keuring of wilt u kennismaken met de smaak van deze koeien bent u van harte welkom op de Boerlanderij zaterdag aanstaande. Foto: Theo Janssen