De vinyl van de Ruinerwoldse band ‘Jammer’ is geheel uitverkocht. Binnen drie dagen waren alle vijfhonderd exemplaren weg. Ook de CD Hal in Ruinen had er graag nog een aantal extra gehad. Zo vertelt Henri Mostert die de vinyl single heeft uitgebracht samen met Gerard Slager.

Met toestemming van de bandleden brachten de heren een vinylsingle uit met een drietal klassiekers uit het “Jammer” repertoire, de nummers: Aanders dan de rest, He Buschauffeur en Mooie Pamela Anderson. Deze nummers zijn nog regelmatig te horen op de piratenzenders. Ondanks de grote vraag komt er geen nieuwe persing. Het blijft bij deze beperkte en exclusieve oplage. ‘Dan blijft het ook een collectors item’ aldus Mostert. En dat blijkt want de single werd deze week al te koop aangeboden op Marktplaats.

Met name het nummer over Pamela Anderson is bijzonder populair. Daarin verhaalt zanger Hendrik Uut de Moat over zijn escapades met playmate Pamela Anderson. (Het maagie met dat rode badpak!) Helaas voor de zanger werd deze droom ruw verstoord door voormalig echtgenoot drummer Tommy Lee. En de zanger moest daarna gewoon opdraven bij de Scania om vrachtwagens te maken. Dit hilarische verhaal is fraai geïllustreerd in cartoon vorm.

Jammer was actief tussen 1995 en 2001. De rock’n lol band bracht in die periode drie album cd’s en vier single’s uit. Het laatste optreden was in 2011 tijdens een reünieconcert in Ruinerwold.