Een uitwedstrijd tegen Havelte, dat lag niet echt vers in het geheugen. In 2010 speelde Ruinerwold voor het laatst in het brinkdorp en won toen onder Gerard de Lange een bekerduel met 0-3. Doelpunten Van Berkum en tweemaal Brinkman.

In de jaren na dat treffen liet Havelte definitief de 5e klasse achter zich. Gek genoeg, gezien het vergelijkbare aantal inwoners als Dwingeloo, Ruinerwold of De Wijk, is het nooit tot een stabiele periode in de derde klasse gekomen. Mogelijk komt het dit jaar tot een nieuwe poging, gezien de tweede plaats op de ranglijst. Ruinerwold heeft daarentegen één duidelijk doel: de 3e periode. De winnaar zou in ieder geval een goede stap zetten.

Onder een heerlijke avondzon, maar met een harde wind dwars over het veld, trapte Ruinerwold om 17.00 uur af. Waarom Havelte inmiddels van een bijveld het hoofdveld heeft gemaakt weet ik niet en ik heb het ook niet gevraagd. Dus dat terzijde. Het veld lag er gelukkig redelijk bij, hoewel beide ploegen daar geen groots gebruik van maakten. De lange bal werd veelal gehanteerd en daar was Ruinerwold in de eerste helft het gevaarlijkst mee.

Smid had Ruinerwold op vroege een voorsprong mogen schieten, maar schoot in een 1-op-1 recht op doelman De Vos. Ook Ewoud Kleene, comeback en aanwinst voor het eerste, kreeg een goede kans uit een corner maar kopte net over. Dat nota bene Havelte op voorsprong kwam was verrassend gezien het wedstrijdbeeld. Een vrije trap werd ongevaarlijk gewaand door de Ruinerwoldse defensie, waar Rens Lotze dankbaar gebruik van maakte. Hij kopte alert de 1-0 langs doelman Knol.

Ruinerwold besefte dat het de achterstand kon ombuigen en na een dik half uur spelen kwam het langszij. Een voorzet van Kees van Dijk werd verlengd door Smid en knap binnengetikt door Jurrian Nijmeijer: 1-1. Verdere grote kansen voor rust bleven uit en vooral Havelte moet in de rust hebben beseft dat het beter moest.

Waar Ruinerwold de eerste helft het sterkst begon, gold dit in de tweede helft voor Havelte. Maar ondanks wat dreiging wist Havelte niet door te drukken en creëerde Ruinerwold een licht overwicht. Beide ploegen werkten hard, maar de kansen werden spaarzaam. In de 79e minuut stond Ruinerwold niet scherp opgesteld waardoor Van der Galiën een aanval opzette en de bal zomaar voor de voeten terugkreeg op randje 16. Met een verdekt schot liet hij Knol kansloos: een 2-1 die eigenlijk uit de lucht viel.

Een flinke domper voor Ruinerwold, maar het ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Nijmeijer en Van Dijk waren er nog dichtbij, maar Havelte weigerde te capituleren. Ruinerwold kreeg nog een goede impuls via de invallers Hogenhorst, Buld en Wagenaar maar ook daarmee werd uiteindelijk geen punt geforceerd.

En zo boekte Ruinerwold een ongelukkige nederlaag. Toch kan het met vertrouwen toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Sportclub Makkinga. Makkelijk zal het niet worden, want Makkinga zal ongetwijfeld de thuisnederlaag van een maand geleden (0-2) willen rechtzetten. Een interessant duel dus. Tot dan!