Wie in Google ‘Munnekeburen’ intypt, krijgt als eerste zoekresultaat een afbeelding van een kerk met een mistig kerkhof. Kortom, niet direct een aantrekkelijke bestemming voor een dagje uit. Maar schijn bedriegt. De selectie van Ruinerwold – onder leiding van de gebroeders De Vries, de Hugo & Hendrik combinatie, Jur ten Oever en spiritueel leider Johan van Oost – zette met volle overtuiging de reis in. Ook Imre Gol sloot op tijd en op de juiste plek van bestemming aan, maar dit terzijde.

Er stond het nodige op het spel tegen VWC, met onder andere een potentieel voorschot op de tweede periode. Hoe deze constructie precies in elkaar zat is tot op heden niet bekend, maar een overwinning zou in ieder geval goed doen. Waar iedereen weleens van het motto ‘Never change a winning team’ heeft gehoord, moest Ruinerwold er noodgedwongen mee tarten. Grensrechter Jans moest verstek laten gaan – bij deze nog gefeliciteerd namens de selectie – waarop alleskunner Lard Gol de vlag op zich nam. Gelukkig bleek het hier uiteindelijk niet aan te liggen.

Wie voor de wedstrijd nog een bakkie koffie in de kantine deed, kreeg aardige ‘UDI’-vibes, doordat de kantine aardige gelijkenissen trof met de ‘grote zaal’ van Café Centraal. Wie vervolgens met dat bakkie koffie het veld op liep kreeg zware ‘BEW’-rillingen, want waarschijnlijk rammelde de koffie over de vingers door het bergachtige landschap. Vanaf hier wordt dit verhaal dan ook steeds minder positief.

Ruinerwold kwam voor niets minder dan drie punten, maar VWC besloot zich kranig te verweren. In de eerste helft deed VWC dan ook niets onder voor Ruinerwold, ondanks de zes plaatsen verschil op de ranglijst. Ruinerwold had moeite met het eigen spel, het veld, en de combinatie tussen deze twee elementen. VWC was af en toe dreigend via de bedrijvige aanvaller Krikke, maar kreeg ook zelden grote kansen. Beide ploegen gingen dan ook met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de tweede helft een sterker Ruinerwold, maar een minstens zo taai VWC. De gastheren loerden op de counter, waar Ruinerwold zich door de defensieve muur probeerde te spelen. Even leek Bert de Boer de ban te breken. Na een voorzet van Nijmeijer volleerde hij de bal á la Marco van Basten op de kruising. Daarmee werd ook gelijk duidelijk dat het geluk niet aan Ruinerwoldse zijde was.

In de slotfase kreeg VWC nog een flinke kans via een kopbal, die door nota bene eigen speler Maarssen van de doellijn werd gehaald. Waarvoor dank. Het slotoffensief van Ruinerwold resulteerde niet meer in levensgroot gevaar voor het Friese doel, waardoor scheidsrechter Drost niets anders kon dan een 0-0 eindstand noteren.

Met deze uitslag komt Ruinerwold op de zesde plaats te staan. Het kan komend paasweekend een flinke slag slaan als het goede resultaten boekt in de uitwedstrijd tegen Kraggenburg (aankomende zaterdag, 18.00 uur) en de thuiswedstrijd tegen Zandhuizen (Paasmaandag, 14.00 uur).

Alle Ruinerwoldse steun is hard nodig, dus tot dan!