Kom naar de Demo in Zuidwolde op 20 april
Wat moet je doen bij vlam in de pan? En hoe maak jij van jouw huis een veilig thuis? Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Kom dan op woensdagmiddag 20 april naar het kerkplein aan de Hoofdstraat in Zuidwolde, want daar vindt vanaf 13.00 uur de Demo in de Buurt plaats. De Demo is een initiatief van Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio Drenthe.

Tijdens de Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, kun je op de veiligheidsmarkt in gesprek met bedrijven en organisaties die jou alles over zorgeloos wonen kunnen vertellen en houden we een speciale rookmelderactie.

Rookmelders redden levens
De rookmelder is de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om het leven door het inademen van rook en niet door de brand zelf. Daarom hangen medewerkers van Univé Noord-Nederland tijdens de Demo in de Buurt gratis rookmelders op bij een groep oudere leden in Zuidwolde. Andere leden en bezoekers kunnen op de veiligheidsmarkt met korting rookmelders aanschaffen.

Voorkomen en beperken risico’s
De Demo wordt georganiseerd in samenwerking met de brandweer van Veiligheidsregio Drenthe. Met de actie wil Univé Noord-Nederland leden en niet-leden wijzen op het belang en de verplichting van rookmelders in huis. Univé zet zich namelijk actief in voor het voorkomen en beperken van risico’s. De komende tijd worden op tal van plekken in Noord-Nederland Demo’s georganiseerd.