Het Buurtteam is er voor iedereen in gemeente De Wolden. Het Buurtteam bestaat onder andere uit: wijkagenten, buurtwerkers, contactambtenaren van de gemeente, wijkconsulenten van de woningcorporatie en de geestelijke gezondheidszorg.

Wij helpen inwoners op weg met vragen of problemen die ze niet (meer) goed zelf kunnen oplossen. Wij hebben één loket en één telefoonnummer en verwijzen door naar de juiste organisatie die kan helpen. Bijvoorbeeld als u zich zorgen maakt over een buurtbewoner of over een overlastsituatie bij u in de buurt. Wij ondersteunen bij vragen en initiatieven in de buurt. De hulp van het Buurtteam is gratis.

Doel
Wat is het doel van het Buurtteam De Wolden? Het doel is zo vroeg mogelijk te signaleren wat er speelt in de buurten, problemen te tackelen en/of te voorkomen dat kleine ergernissen grote problemen worden. Hoe helpt Buurtteam De Wolden u? De werkwijze hangt af van uw vragen en uw persoonlijke situatie. We kijken wat u zelf kunt doen en hoe uw directe omgeving kan helpen. Het Buurtteam kijkt samen met u wat er aan de hand is en wat er nodig is aan hulp.

Buurtteam De Wolden On Tour
Het Buurtteam de Wolden gaat de komende weken On Tour. Hieronder ziet u waar en wanneer het Buurtteam de Wolden aanwezig is.

Plaats Locatie Datum Tijd
Zuidwolde Op de markt Di. 29 maart 13.30-16.00 uur
Ruinen COOP Do. 7 april 10.00-12.00 uur
de Wijk COOP Do. 14 april 13.30-16.00 uur
Ruinerwold COOP Do. 21 april 10.00-12.00 uur
Koekange COOP Do. 28 april 13.30-16.00 uur

Actium
Onderdeel van het Buurtteam De Wolden is Actium. Zij houden tijdens “Buurtteam De Wolden On Tour” een ´Woont u nog fijn?-tour´. Bent u bewust bezig met uw toekomst? En past uw huis van nu bij wat nog komen gaat? Als uw gezondheid verandert, kan uw woning ongeschikt of minder veilig zijn. Laten we er samen eens over in gesprek gaan. Bezoek ook Actium tijdens onze ‘Woont u nog fijn?-tour’ op één van de bovengenoemde data.

Vragen
Heeft u vragen? Het Buurtteam De Wolden is elke werkdag (van maandag t/m vrijdag) tussen 09.00 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 0528-378686. Of stuur een mail naar ons e-mailadres: buurtteam@dewolden.nl.