Tijdens de Boekenweek, die dit jaar van 9 tot en met 18 april is, kunnen mensen in de vier bibliotheken van De Wolden terecht voor een ‘blind date’. In dit geval gaat het om een blind date met een boek. En dat past helemaal binnen het thema van de Boekenweek 2022: ‘Eerste liefde’.

In de bibliotheek liggen veel feestelijk verpakte boeken. De klant kan hieruit kiezen, en thuis de titel en schrijver ontdekken. De verrassingsboeken komen uit verschillende categorieën zoals familieromans, thrillers, liefde, platteland, detective of Nederlandse literatuur.

Boekenweek 2022
De Boekenweek 2022, met dit jaar als thema ‘Eerste liefde’, is met een maand verzet: deze vindt dit jaar daarom plaats van 9 tot en met 18 april. De Boekenweek eindigt dit jaar niet op de traditionele zondag, maar op maandag: Tweede Paasdag. Ilja Leonard Pfeijffer neemt het Boekenweekgeschenk voor zijn rekening en Marieke Lucas Rijneveld schrijft het Boekenweekessay.