Vier initiatieven in 2021 gesubsidieerd

Tijdens een overleg met de deelnemers sportakkoord Koekange, werd er met veel waardering teruggekeken op het afgelopen jaar. Succesvol werd er gekeken naar de initiatieven die in Koekange van de grond zijn gekomen.

Het walking voet – en korfbal bij Vitesse’63 en KIA zijn van harte omarmd door de senioren! Zij wilden op een of andere manieren in beweging en in contact komen met generatie genoten en met name de verbinding met een sportvereniging koesteren. Daarnaast zijn er loop – wandelgroepen georganiseerd door; Tineke Vasbinder i.s.m. Trea ten Kate. Deze activiteit is tot heden nog steeds een groot succes.

De afgelopen twee jaren die met name gedomineerd werden door allerlei beperkingen in verband met het Covid-19 virus, heeft ervoor gezorgd dat nieuwe inwoners in Koekange veel lastiger aansluiting vonden in het dorp. Dit doordat er allerlei activiteiten niet plaatsvonden. Het doorgaans zo levendige club – en verenigingsleven lag deels stil en dat heeft zijn uitwerking gehad. Het thema aandacht, maar tevens ook eenzaamheid staat meer dan ook op de agenda van welzijnsorganisaties.

Sport en bewegen kan ervoor zorgen dat isolement wordt voorkomen. Daarnaast kan het een bijdrage leveren om in onze eigen, natuurlijke en fijne leefomgeving elkaar te ontmoeten. Het sportakkoord Koekange stimuleert initiatieven die bijdragen aan een vitale, sportieve en gezonde leefstijl. Niet alleen in de dorpskern, maar ook in de omgeving.
Heb je ideeën, wil je ondersteund worden bij het uitwerken van zo’n idee? Neem dan contact met ons op. Dat kan via e – mailadres a.hoorn@dewoldenhoogeveen.nl of bellen naar 0618527409 met sportfunctionaris Anique Hoorn of contacten met Herman Reuvers of Annemieke Echten van het kernteam sportakkoord Koekange.