Afgelopen zondag speelde het vlaggenschip van KIOS tegen AKC uit Almelo, maar voordat we het over de wedstrijd gaan hebben zullen we eerst uitleggen hoe de competitie uitgespeeld wordt. Want vanwege de corona is de standaard competitie van tafel gegooid. Gelukkig konden we begin dit jaar weer korfballen, maar was er niet genoeg tijd om een heel zaalseizoen te spelen. Daardoor heeft de korfbalbond besloten om de standaard poule van 8 teams op te splitsen in 2 poules van 4 teams. Hierdoor speelt ieder team maar 6 wedstrijden, 3 thuis en 3
uitwedstrijden.

Normaal gesproken promoveert er maar 1 team naar de overgangsklasse, maar om het dit seizoen nog ingewikkelder te maken dan het al is. Heeft de korfbalbond besloten om volgend jaar een extra klasse onder de korfballeague(hoogste korfbal niveau van Nederland) in te schuiven. In eerste instantie zou je denken dat dit niet zo veel gevolgen heeft voor KIOS omdat KIOS niet op dit niveau acteert, maar schijn bedriegt. Door deze extra klasse schuiven er meer clubs door naar boven en betekend dit dat er 2 ploegen promoveren uit de 1ste klasse naar de overgangsklasse. Dit is natuurlijk zeer gunstig voor KIOS en betekend meer kans op promotie. Als alle wedstrijden gespeeld zijn, spelen de 2 beste ploegen van beide poules 2 onderlinge beslissingswedstrijden. De nummer 1 van de ene poule tegen de nummer 2 van de andere poule en vise versa. Het team met de meeste doelpunten over 2 wedstrijden promoveert. Ik hoop dat iedereen deze ingewikkelde situatie begrijpt.

Hoe staat KIOS er nu dan voor? KIOS speelde dit zaalseizoen zeer wisselvallig. 3 keer gewonnen en 2 keer verloren, maar omdat ook de andere ploegen onderling punten hebben laten liggen is KIOS al zeker van de 2de plek, helaas kan het ook niet meer 1ste worden. Dit is natuurlijk jammer omdat je dan theoretisch tegen een minder ploeg speelt. Namelijk de nummer 2 uit de andere poule. De nummer 1 van de andere poule is ook al bekend. Dit is namelijk Apeldoorn. Dus voorafgaand aan het duel tegen AKC weet KIOS al dat het 9 en 16 april tegen Apeldoorn speelt voor promotie. De wedstrijd tegen AKC is dus echter alleen een formaliteit. Maar KIOS wil natuurlijk met een goed gevoel richting de beslissingswedstrijden een wil natuurlijk deze wedstrijd winnen. Tevens omdat het dit seizoen thuis nog niet heeft weten te winnen. AKC is en blijft echter altijd een lastige ploeg, ook al staat deze ploeg laatste. Het weet het elke tegenstander lastig te maken. Het is een ploeg met individuele kwaliteiten en een bak aan ervaring. KIOS kan zich geen off-day permitteren.

De Ensing equipe begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd. Aanval: Janneke Lucas, Lisanne Koster, Patrick Roelevink en Martijn Ziel. Verdedigend: Rogier Nijdam, Danni Dingste, Moniek Huiskes en Marlissa Noord. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Zo werd er over er weer gescoord. Na zo’n 10 minuten spelen stond het 7-7. Verdedigend had KIOS het lastig. AKC kon blijven herhalen door een goede rebound en daardoor kon KIOS geen verschil maken op het score bord. Aanvallend was het redelijk, maar de kansen kwamen moeilijk. Toch kon KIOS richting het einde van de 1ste helft een eerste verschil maken van 2 doelpunten 11-9. Dit hield de ploeg van Adri Kok even vast: 12-10 en 13-11. Maar net voor het einde kwam AKC weer op 1 punt.

In de rust werd besproken dat KIOS niet goed speelde. De wil en inzit om te winnen was er te weinig. KIOS was net overal een stap te laat waardoor het zichzelf enorm moeilijk maakte. Dit moest de tweede helft anders. Maar helaas begonnen de Spekbraanders slecht aan de tweede helft, binnen 1 minuut keek KIOS tegen een achterstand aan 13-14. Hierna hield KIOS AKC in bedwang, maar KIOS was zelf niet scherp in de afronding en miste veel opgelegde kansen. Na 8 doelpuntloze minuten bracht AKC het verschil na 2 doelpunten. 13-15. KIOS had op dit moment nog steeds niet gescoord in de tweede helft. Dit duurde uiteindelijk tot de 13de minuut, toen Martijn de bal er van afstand inschoot. 14-16. Maar KIOS speelde nog steeds niet goed en keek daarna snel tegen een achterstand van 4 doelpunten aan. 14-18. Er moest iets veranderen om het tij nog te keren. Bart van de Linde kwam er in voor Danny en Gwen van de belt verving in aanvallende rol Marlissa. Gelukkig kreeg KIOS steeds meer grip op het aanvallende spel van AKC, hierdoor kan AKC niet verder uitlopen en kroop KIOS langzaam weer dichterbij. 15-18, 16-18, 17-18. KIOS gaf niet op, de kans op de overwinning was er nog steeds. Helaas scoorde AKC 3 minuten voor tijd weer en bracht het verschil op 2 doelpunten 17-19. Maar Janneke had andere plannen, meteen na de vak wissel scoorde zij de aansluitingstreffer en in de volgende aanval maakte zij gelijk. Er was nog 1 minuut te spelen en het kon nog alle kanten op gaan. Maar helaas viel het de verkeerde kant op voor KIOS. 15 seconde voor tijd scoorde AKC weer. KIOS kreeg nog een kans op de gelijkmaker maar kon deze niet verzilveren. Eindstand 19-20. KIOS had helaas een off-day en zoals ik al zei, dit kun je je niet permitteren tegen AKC.

Dus zoals de titel van dit verslag al verklapte, een slechte generale voor het vlaggenschip van KIOS. KIOS moet deze wedstrijd snel vergeten en zich gaan voorbereiden op de beslissingswedstrijden tegen Apeldoorn. Eerst speelt KIOS thuis op zaterdag 9 april. De aanvangstijd voor deze wedstrijd wordt later bekend gemaakt, maar zal in ieder geval s ’avonds gespeeld worden. Namens de KIOS selectie roepen we alle KIOS leden ,familie, sponsoren, vrienden en ieder ander die KIOS een warm hart toe draait om ons 9 april aan te moedigen in de Buddingehof. We kunnen al jullie steun goed gebruiken! De return is op 16 april in Apeldoorn, de aanvangstijd voor deze wedstrijd wordt later ook bekend gemaakt. Ook bij deze wedstrijd zien we graag zoveel mogelijk supporters. Graag tot 9 en 16 april. KIOS 1 STRIJDT VOOR PROMOTIE!