De Brandweerpost De Wijk/Koekange kan nieuwe mensen gebruiken. Daarom was er donderdagavond een inloopavond voor enthousiaste mannen en vrouwen die het korps willen komen versterken. De opkomst was helaas niet zo groot als bij de werving in 2019.

Volgens brandweercommandant Jos Schreur zaten er twee serieuze kandidaten tussen. ‘De vijver waaruit we moeten vissen wordt steeds kleiner, er zijn steeds minder mensen die wonen en werken in Koekange, De Wijk, Rogat, IJhorst of omstreken. Naast plaatselijke ondernemers en mensen die werken in de genoemde plaatsen, passen mensen die bijvoorbeeld in ploegendienst elders werken of mensen die veel vanuit huis werken prima bij de brandweer. Daarnaast wordt het voor ons steeds lastiger om deze doelgroep te bereiken’.

Postchef Rene Rumph: ‘Het verleden heeft aangetoond dat er goede brandweer-collega’s in ons uitrukgebied wonen waarvan we niet wisten dat ze er waren. We stellen het altijd op prijs dat potentiĆ«le vrijwilligers die twijfelen over bijvoorbeeld woon- werksituatie, leeftijd of beschikbaarheid contact met ons opnemen bij twijfel of vragen. Je krijgt er zoveel voor terug bij de brandweer’.