Soms is er een concrete aanleiding om de stap van politieke interesse naar politiek actief te zetten. Voor Eva Salomé (42) was dat haar betrokkenheid bij de plannen om een fietspad aan te leggen langs de Weerwilleweg in Koekange. Daar woont ze sinds 2017 met man en 2 kinderen. Ze is geboren in Smilde, opgegroeid in Assen en studeerde aan de TU in Delft. Als architect was ze actief voor o.a. de gemeente Delft en architectenbureau DAAD in Beilen. Haar betrokkenheid bij de directe omgeving in Koekange zette haar aan de stap te zetten om lid te worden van D66. Iets wat ze eigenlijk al lang van plan was.

“Juist D66 spreekt mij aan omdat die oud en nieuw, idealisme en praktijk met elkaar probeert te verbinden.” Ze heeft zich, naast lijsttrekker Albert Haar, verkiesbaar gesteld voor de raadsverkiezingen in 2022. Eva: “Ik denk dat ik in een ambitieuze gemeente als De Wolden, waar op het gebied van ruimtelijke ordening veel werk te doen is, een goede bijdrage kan leveren. Albert heeft de ervaring en lokale kennis en daar wil ik nieuwe inzichten aan proberen toe te voegen. Samen komen we verder.”