Wethouder Van Dijk tekent Sportakkoord
“Dit is een uniek moment”, zo citeerde wethouder Van Dijk van de gemeente De Wolden het tekenen van het sportakkoord op maandagavond 20 september in De Schakel in Koekange. Daarbij waren aanwezig vertegenwoordigers en deelnemers van sportverenigingen en particuliere sportbedrijven. Ook de eerste keer dat ze elkaar fysiek troffen, want Corona heeft ervoor gezorgd dat vanaf de opstart tot nu toe, ze constant digitaal hebben vergaderd en overlegd. Tijdens deze bijeenkomst gaf Van Dijk aan dat de aanpak binnen de gemeente uniek en bijzonder te noemen is: maximale burgerparticipatie met de bewoners van de kernen Ruinen, Zuidwolde, De Wijk, Koekange en Ruinerwold, want zij bepalen zelf hoe en waaraan ze subsidie toekennen als het gaat om initiatieven op sportief en vitaal gebied.

Zo heeft het sportakkoord inmiddels twee lokale initiatieven ondersteund. Het walking korfbal is inmiddels van start gegaan bij de lokale korfbalvereniging KIA. Met meer dan 15 deelnemers een heel groot succes en daarnaast is vanuit de samenwerking op gebied van voetballen tussen v.v. Vitesse ’63 en WIJC een bijdrage aangevraagd voor extra activiteiten op gebied van techniek trainingen voor de jeugd. Daarvoor hebben zich inmiddels ook al 60 jonge voetballers aangemeld. De deelnemers zijn tevreden over de aanpak tot nu toe en zijn blij met de ondersteuning vanuit de gemeente en de energie welke hierdoor wordt aangeboord door het belonen van nieuwe initiatieven.