Op 26-08-2021 kunnen ouderen bij KV KIA uit Koekange gratis kennismaken met OldStars walking korfball. De clinic is voor oud-korfballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen korfbalervaring.

KV KIA start op 02-09-2021 met de eerste groep walking korfballers. Met OldStars walking korfball biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 26-08-2021 kan via Trea ten Kate op 06-147 586 09 of via Hilco Bremmer op 06-827 137 94.

OldStars walking korfball bij KV KIA
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking korfball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten.

Trea ten Kate van KV KIA vertelt: We hebben ontzettend veel zin om te starten op 26 augustus en hebben inmiddels al 12 deelnemers! De meesten zijn 60 plus en zelfs een tachtiger. Alvorens zij starten met OldStars walking korfball bieden wij de deelnemers een Health Check aan om te kijken of het verantwoord is om aan de training deel te nemen. Ook krijgen de deelnemers een KIA shirt aangeboden tijdens de Kick Off op 26 augustus. Tijdens de wekelijkse training wordt de warming up, de eerste weken, verzorgt door de plaatselijke fysiotherapeut. Vervolgens begeleiden twee leden de training die ook de OldStars cursus hebben gevolgd. Het lijkt ons leuk als er meerdere korfbalclubs in de regio gaan starten met OldStars walking korfball. Misschien kunnen we dan ook eens een wedstrijd of een toernooi organiseren.

Het programma voor de kick-off op 26-08-2021:
14:00 Ontvangst met koffie en thee en gebak
14:15 Welkomstwoord door Trea ten Kate KV KIA
14:30 Start clinic OldStars walking korfball
15:30 Gezellige afsluiting met een hapje en een drankje

OldStars voor alle ouderen
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!