Chantal Jurjens, directeur van OBS de Wezeboom in Oosteinde en OBS de Rozebottel is vandaag precies 25 jaar werkzaam in het onderwijs en in dienst van Wolderwijs. Daarom werd ze vanmorgen in het zonnetje gezet door alle kinderen van OBS de Rozebottel. Zij hadden een tekst op muziek ingestudeerd en zongen dit op het schoolplein. Van de collega’s ontving de jubilaris een aantal cadeaus. En uiteraard was er koffie met gebak.

Later kleuterjuf
Jurjens wist op vier jarige leeftijd al dat later kleuterjuf wilde worden. ‘Dat was toen al duidelijk, en daar ben ik ook nooit van afgestapt. Geboren en getogen in de Achterhoek maakte ze de overstap naar Drenthe toen ze haar man in deze regio leerde kennen. Ze begon haar onderwijscarrière als groepsleerkracht in de bovenbouw. En werkte achtereenvolgens op scholen in Echten, Zuidwolde en Ruinen. In 2007 startte ze met de schoolleidersopleiding, die in 2009 werd afgerond. Waarna ze adjunct-directeur werd op basisschool de Ekkelboom in Zuidwolde. Door toenmalig directeur Martijn Mulder van Wolderwijs werd ze gevraagd om directeur te worden van OBS De Rozebottel en koppelschool OBS de Wezeboom. Jurjens: ‘Werken in het onderwijs verveelt nooit, elke dag is anders. Elk kind is anders. Sommige hebben gedrag of leerproblemen. Je kunt nooit voorspellen hoe ze reageren. Dat maakt het zo boeiend. Je hebt te maken met kinderen die straks in de maatschappij staan’. Behalve het persoonlijke contact met de kinderen wil ze ook de ouders leren kennen. ‘Verder luisteren we ook heel goed naar de leerlingenraad. Ze kunnen het zelf heel goed verwoorden’.

Het onderwijs op de Wezeboom en de Rozebottel is voortdurend in beweging en in ontwikkeling zo merkt ze. ‘Nee, ik ben hier nog niet klaar met het werk! lacht ze’.