Coop Koetsier gaat alle winkelwagentjes voorzien van een speciaal anti-coronafolie. Het betekent dat klanten de wagens vooraf niet meer per se hoeven te ontsmetten. De Pickup Protection Folie biedt ongemerkt bescherming voor allerlei soorten virussen en bacteriën.

Het folie wordt geleverd door het bedrijf Pickup van onze dorpsgenoot Harry Bosma, bekend van onder andere plakletters en zelfklevende pictogrammen. Dit is een product dat al veel langer in de medische wereld wordt gebruikt, waar steriliteit en ontsmetting heel belangrijk is. Nu hebben we dit ook in de echte wereld nodig. Met het folie proberen we het coronavirus een stok tussen de wielen te steken”, legt Bosma uit. Grote vraag is natuurlijk waarom de folie virussen en bacteriën tegenhoudt. „Er zit een werkzame stof in die vier jaar lang zijn werk doet. Als je jouw handen aan de wagen zet, doet het folie zijn werk al. Het virus kan er niet op leven, het wordt vernietigd. Het zijn minuscule bolletjes van een natuurlijk materiaal, alles is in laboratoria onderzocht en de effectiviteit is bewezen”, schetst Bosma. „Enige nadeel is dat je er niets aan ziet, het is een kwestie van vertrouwen.”