Nu de maatregelen vanwege de coronacrisis in een volgende fase zijn gekomen, vindt Welzijn De Wolden het belangrijk om zich letterlijk te laten zien en zo in gesprek te blijven met inwoners. In de afgelopen zeven weken gebeurde dat via een speciaal belteam dat ouderen in de gemeente belt. Ook konden inwoners telefonisch of per e-mail vragen kwijt of juist hulp aanbieden. Vanaf deze week gaan buurtwerkers in de dorpen van De Wolden ook de straat weer op.

De medewerkers van Welzijn De Wolden gaan in duo’s, lopend of op de fiets, door de dorpen. Buurtwerker Berber Jansen legt uit: ‘’We gaan graag het gesprek aan met inwoners. Om te weten hoe het met ze gaat, wat er leeft en wat er nodig is om het vol te houden in deze crisis. Maar ook los van corona vinden wij het belangrijk dat we aanspreekbaar zijn. Niet iedereen klopt even makkelijk aan bij bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, budgetcoach of een mantelzorgconsulent. Terwijl dat juist altijd kan, ook als je niet zeker weet wat je nodig hebt. Wij kennen veel organisaties en buurtinitiatieven en kunnen dus ook doorverwijzen.’’
De buurtwerkers zijn te herkennen aan de jas of het shirt met Welzijn De Wolden erop. ‘Gewoon even een praatje maken zonder een hulpvraag is ook mogelijk, uiteraard alleen op minimaal 1,5 meter afstand.’

Hulp via het Buurtteam
Welzijn De Wolden is ook vertegenwoordigd in het Buurtteam. Zij spreken met inwoners die vragen of hulp nodig hebben, of mensen die anderen hulp willen bieden. Ze verzamelen alle initiatieven die in de gemeente tijdens de coronacrisis zijn ontstaan om aanbieders van hulp te koppelen aan bestaande organisaties. Het gaat bijvoorbeeld om hulp bij het boodschappen doen of tuinwerkzaamheden, of de behoefte aan regelmatig telefonisch contact.

Contact
Voor alle benodigde hulp, zorgen en vragen gerelateerd aan de coronacrisis, en ideeën of initiatieven om anderen te helpen, neem contact op met het Buurtteam via: tel. 0528-378686 of per mail buurtteam@dewolden.nl.
Voor alle andere zorg- en hulpvragen, kan contact worden opgenomen met Welzijn De Wolden, ook als zaken niet acuut zijn, maar wel lastig of verontrustend. Neem contact op via tel. 0528-378686 of per mail info@welzijndewolden.nl.
Foto: Berber Jansen