KIOS speelde al 2 keer eerder tegen deze ploeg en had het 2 keer erg lastig. Om de 2 punten mee te nemen naar Ruinerwold, moest er dus hard gewerkt worden. De Ensing equipe startte in de volgende opstelling. Aanval: Ramon, Henk-mart, Sandra en Daniek. Verdediging: Rogier, Martijn, Marlissa en Janita.

KIOS opende de score uit een strafworp, maar meteen kwam het antwoord van OKO/Bies ook uit een strafworp. Dit waren al de voortekenen dat de bal vaak op de 2,5 meter werd gelegd door de arbiter in dienst. Hierna kon KIOS het eerste gat van 2 slaan. Dit gat stond een tijd op het score bord. Tot dat OKO/Bies weer langs zij kwam. Het eerste aanvalsvak van KIOS had moeite op de juiste kansen te creƫren en te herhalen. Hierdoor kwam er meer druk op de verdediging die helaas toch het verschil van 2 niet kon behouden. 6-6. Hierna nam zelfs OKO/Bies het initiatief. Gelukkig kon KIOS snel reageren en scoorde 4 maal op rij. 7-10. Richting het einde van de eerste helft kon KIOS dit gat zelfs uitbreiden waardoor de eerste helft eindigde bij een stand van 9-14. Geen verkeerde helft van KIOS, maar het moest wel beter en vooral slimmer verdedigen. De tegenstander scoorde voornamelijk uit standaard situatie, dit moest de 2de helft beter.
KIOS begon de 2de helft het zelfde als de eerste helft, met een benutte strafworp. 6 verschil. KIOS had hierna de wedstrijd goed onder controle. Het gat bleef steeds schommelen tussen de 4 en 6 punten. Het leek er zelfs al een beetje op of OKO/Bies al had opgegeven. Maar juist wanneer het gat het op zijn grootst was 12-20, begon KIOS minder te draaien en OKO/Bies beter. Zo werd het gat steeds kleiner en kleiner. 15-21 naar 19-23. Op dit moment was Frank Wagter in het veld gekomen voor Henk-mart voor meer rebound kracht en kwam Julie Dingstee er voor Sandra aanvallend in voor meer aanvals dreiging. Dit resulteerde er in dat het 1ste aanvalsvak meer kon herhalen. Gelukkig rechte KIOS op tijd weer de rug. Wat resulteerde in een tussen stand van 20-26. Door het verschil kon coach Christian Lucas ook de andere reserves inbrengen. Ernst Kuik, Patrick Roelevink en Annemijn van der Wal mochten de wedstrijd uitspelen, zij kwamen in het veld voor Ramon, Frank en Sandra. Eindstand was uiteindelijk 21-28. Een belangrijke overwinning voor KIOS, die hierdoor de druk bij de concurrenten Wez handich en ZKC legt. Deze concurrenten stonden vandaag ook tegen elkaar, maar door een kapotte schotklok is deze wedstrijd niet gespeeld.
Volgende week speelt KIOS tegen Udiros in Nieuwehorne. Wederom moet KIOS deze wedstrijd winnen op de druk er op te houden. Het zal niet makkelijk zijn want thuis verloor KIOS van Udiros.
Doelpuntenmakers: Ramon, Rogier en Janita 6 maal, Daniek 4 maal, Marlissa 3 maal, Henk 2 maal en Julie 1 maal.