De 55 plus generatie van de bevolking zal zich nog kunnen herinneren dat Koekange een spoorwegstation had. Helaas is dit markante beeldbepalende gebouw in 1971 verdwenen. Om de herinnering aan dit gebouw niet geheel te laten verdwijnen heeft de Historische Vereniging ervoor gekozen om bij de plaats waar het station gestaan heeft een herinneringspaneel te plaatsen. Dit is gebeurd op 28 oktober door enkele bestuursleden.

Het paneel is ontworpen en gedrukt door drukkerij Kleen en het raamwerk is op vrijwillige basis gemaakt door Roderick Heuvelman. Het paneel bevat verschillende foto’s van het station en een stukje geschiedenis. Zo blijft de historie van het gebouw voortleven.

De tekst op het bord luidt als volgt: Achter dit bord heeft van 1870 tot 1971 het station van Koekange gestaan. Toen op 1 mei 1870 met feestelijk vertoon de spoorlijn Meppel – Groningen en daarmee ook station Koekange in gebruik werd genomen en de eerste trein rook en vonken uitbrakend Koekange passeerde was dat een grote stap in de ontsluiting van Koekange en een groot deel van de provincie. Het eerste jaar werd er al door 2889 personen een kaartje gekocht voor vertrek van dit station en kwamen er 2375 personen aan. Ook het goederenvervoer kwam al snel op gang. Na de sluiting van het station is dat nog lange tijd doorgegaan. Daarvoor was er een aftakking naar het laad- en losperron gemaakt.

In 1912 werd de spoorlijn dubbelspoor en begin jaren 50 van de vorige eeuw werd de lijn geëlektrificeerd. Het station heeft dienstgedaan tot 1938. In de oorlogsjaren ook nog weer enkele jaren. Na de oorlog was er geen taak meer voor het station en reden de treinen op volle snelheid voorbij. Na sluiting van het station werd het gebouw gebruikt voor bewoning door spoorwegpersoneel. Soms woonden er 3 of 4 gezinnen tegelijk. Dat bleef zo tot de jaren zeventig. Toen de laatste bewoners vertrokken waren liet de NS het gebouw slopen. Daarmee was na honderd jaar het beeldbepalende stationsgebouw helaas verdwenen.