Door het coronavirus is het leven voor iedereen anders dan normaal. Vanaf 11 mei kunnen kinderen weer gedeeltelijk naar school en naar de opvang, maar evenementen zijn door het coronavirus tot 1 september afgelast. De meeste Avond4daagses vallen in deze periode en gaan dus niet door.

Drenthe gezond wil kinderen van Drenthe gezond laten opgroeien en ouder worden, ook in deze tijd waarin het misschien wel extra belangrijk is. Daarom kijken we vanuit Drenthe gezond naar de mogelijkheden om gezond gedrag zoveel mogelijk te stimuleren. Waar we elk jaar aandacht vragen voor een gezondere Avond4daagse kijken we nu hoe we toch kunnen stimuleren dat kinderen gaan wandelen, uiteraard binnen de maatregelen van de Rijksoverheid. En dus komen we met de alternatieve Avond4daagse. Kijk voor meer informatie op: https://drenthe-beweegt.nl/alternatieve-avond4daagse/