In deze bijzondere tijden gebeuren er ook mooie dingen. Mensen helpen elkaar waar mogelijk en staan voor elkaar klaar. Om mensen in nood direct te kunnen helpen stelt de Voedselbank Zuidwest-Drenthe noodpakketten beschikbaar voor inwoners uit Hoogeveen en De Wolden die dat nodig hebben.

Inwoners die door de situatie van het coronavirus geen, of te weinig inkomen hebben, kunnen een noodpakket aanvragen bij Welzijn de Wolden. Er kan van maandag tot en met vrijdag gebeld worden met Welzijn de Wolden op nummer 0528-378 686.

Doneer houdbare goederen
Er is veel behoefte aan houdbare producten, daarom start de Voedselbank een actie. In De Wolden doen de volgende supermarkten hieraan mee: Aldi en Jumbo in Zuidwolde en de COOP in Ruinerwold en de Wijk. Als u boodschappen gaat doen, neem dan wat extra houdbare goederen mee voor de Voedselbank. Er is veel behoefte aan blikgroente, blikken vlees of vis, mix of saus voor pasta, rijst, macaroni, bak- en braadolie, houdbare zuivel, koffiemelk, thee, schenkstroop, houdbare boter en beleg, maandverband, tampons, luiers en persoonlijke verzorgingsmiddelen. U hoeft hier niet speciaal voor naar de winkel te gaan. Als u uw eigen boodschappen doet, denk dan aan uw medemens. Doe de artikelen in het winkelwagentje voor de Voedselbank. De vrijwilligers van de Voedselbank zorgen er dan voor dat dit in de noodpakketten komt.

Wilt u liever niet de deur uit en wel de Voedselbank steunen?
Dan kan dat met een financiƫle donatie. Het rekeningnummer van Voedselbank Hoogeveen is NL12 RABO 0146 149 254.