De afgelopen weken hebben de sportfunctionarissen veel op het ijs gestaan om leerlingen van 12 verschillende basisscholen uit De Wolden schaatsles te geven. Sommige kinderen hebben nog nooit op schaatsen gestaan en dus was de hulp van de sportfunctionaris wel wenselijk.

Iedere groep kreeg een korte clinic en leert over je houding op het ijs, vaart maken, glijden, sturen en weer remmen. Waar nodig zorgden de sportfunctionarissen voor extra tips, ondersteuning of juist extra uitdaging. Maar vooral was er ruimte om vrij te schaatsen want met vallen en opstaan leer je het beste.

De NAM heeft in samenwerking met De Westerbergen een ijsplein beschikbaar gesteld in Echten. Op uitnodiging van de sportfunctionarissen kregen 550 kinderen schaatsclinics. Zodoende wordt er ook onder schooltijd volop gebruik gemaakt van het ijsplein. Het ijsplein is nog tot en met 5 januari geopend, meer informatie vindt u op de website van De Westerbergen.