Op zaterdag 25 januari 2020 vindt de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis plaats in het Drents Archief. De openingshandeling wordt verricht door Sonja van der Meer, directeur van Het Drentse Landschap. Zij neemt de archiefinventaris van het familiearchief Van Lier in ontvangst.

Op 2 september 2019 maakte Het Drentse Landschap samen met Marike van Lier Lels en haar neven Jelmer en Hessel bekend dat Landgoed Overcingel door de familie van Lier Lels is geschonken aan Stichting Het Drentse Landschap. Ook een deel van het familiearchief kwam in handen van de stichting, dat vervolgens aan het Drents Archief werd geschonken. Bij leven had Henk van Lier Lels het andere deel van het familiearchief aan het Drents Archief geschonken. Het familiearchief is in de afgelopen maanden geïnventariseerd en vanaf 28 januari te raadplegen in het Drents Archief. De mooiste archiefstukken zijn op 25 januari tijdens de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis al te zien.

Arm en Rijk
Iedereen die nieuwsgierig is naar het verleden van zijn of haar familie is op 25 januari welkom op de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis. Een dag boordevol activiteiten. Zo zijn er workshops over het vinden van rijke en arme voorouders in archieven, inspirerende lezingen, een informatiemarkt, een historische lunch geserveerd door Carolina Verhoeven, rondleidingen langs kookboeken en recepten, presentaties van ervaren genealogen én een uniek kijkje achter de voordeur van Huis Overcingel.
Het volledige programma van de dag vindt u op www.drentsarchief.nl/familie.

Programma
10.30 uur: Openingshandeling van de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis. Aanbieding van de inventaris van het familiearchief Van Lier aan Sonja van der Meer, directeur van Het Drentse Landschap.
10.50 uur: Koffie en thee.
11.00-16.30 uur: Dag van de Drentse Familiegeschiedenis. Kijk voor alle activiteiten op www.drentsarchief.nl/familie

Aanmelden
Wilt u ons vóór 20 januari laten weten of wij op uw komst bij de openingshandeling mogen rekenen? U kunt zich aanmelden via info@drentsarchief.nl of 0592 313523.