In Dorpshuis de Veldhoek in Koekangerveld wordt op woensdag 13 november een filmavond gehouden met wereldreiziger Redmond O’Hanlon. Aanvang van deze avond is 19.30 uur. ‘Wij zijn er enorm trots op om deze beroemdheid in ons dorpshuis te mogen ontvangen’, vertelt Cees van den Berg, voorzitter van het dorpshuis. ‘Het gebeurt niet iedere dag dat er zo’n beroemdheid in zo’n klein dorp zijn verhaal komt vertellen.’ Na vertoning van een film van één van zijn avonturen is er een interactieve sessie met de meesterverteller.

Redmond O’Hanlon

O’Hanlons was al bekend van zijn avontuurlijke reisboeken, ‘Congo, Naar het hart van Borneo’ en ‘Tussen Orinoco en Amazone’, maar hij stal de Nederlandse harten voorgoed met zijn geestige en meeslepende vertelkunst in de tv-serie ‘Beagle, in het kielzog van Darwin’.

Wereldreiziger Redmond O’Hanlon deed verre horizonten aan, kroop door de jungle en voer over machtige oceanen om uiteindelijk voorgoed neer te strijken in het Drentse Koekange.