Op vrijdag 15 november 2019 organiseerde Vitesse ’63 Old Stars hun Herfsttoernooi. Deelnemende teams kwamen uit Steenwijk, Hoogeveen en Dedemsvaart. Dit toernooi stond in het teken van het oefenen van Walking Football.

De deelnemende teams de mogelijkheid bieden om een aantal wedstrijden te spelen tegen andere teams om zowel op technisch als tactisch vlak beter te worden en natuurlijk een leuke middag met elkaar te hebben. Er was dus geen toernooiwinnaar en de uitslagen waren secundair.

Walking Football
Walking Football betekent niet rennen, de bal niet hoger dan heuphoogte en er mogen geen slidings gemaakt worden. Vitesse ’63 Old Stars draait al een aantal jaren mee, ook op internationale toernooien; het is verheugend te zien dat het niveau elk jaar hoger is. Sommige teams maken echt grote stappen en er komen steeds meer nieuwkomers. Ook het spel wordt beter qua techniek, tactiek en beleving. En wat het sociale aspect betreft bleek tijdens het Herfsttoernooi weer, geen enkel probleem om spelers even te lenen van andere teams. Die draaien dan in het andere team gewoon mee.

Een leven lang sporten
De kernwaarden uit het Walking Football: ontmoeten, meedoen, bewegen en zelfredzaamheid sluit aan op de visie van de gemeente op seniorensport. Met de nieuwe sportnota komt er extra aandacht voor de doelgroep senioren. Zo wordt er gekeken waar in De Wolden nieuw sport- en beweegaanbod kan worden gerealiseerd voor deze doelgroep. Ook wordt er gekeken waar we elkaar kunnen “versterken, verbinden en verzilveren” om o.a. Walking Football in De Wolden kwalitatief sterk te maken en te behouden.

Ervaren
Vitesse ’63 Old Stars en VV Zuidwolde vinden het belangrijk om deze maatschappelijke rol te vervullen en willen graag meer senioren betrekken bij de vereniging en een sport aanbieden. U kunt op onderstaande dagen en tijden ervaren hoe leuk deze nieuwe vorm van voetbal is:
•elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur bent u welkom bij VV Zuidwolde;
•elke vrijdagmiddag om 14.00 uur bent u welkom bij Vitesse’63 in Koekange.

Voor meer informatie over Walking Football De Wolden kunt u contact opnemen met sportfunctionaris Gerdo van Dalen via e-mail
seniorensport@dewoldenhoogeveen.nl of telefoonnummer 06-52580764