De Kleinste Kruidenier van Nederland, Henk Smit van Opoe’s Erfenis doet zijn winkel van de hand. Vanwege gezondheidsreden lukt het Smit niet langer om zijn zaak te runnen. De inwoner van Ruinerwold is al 44 jaar diabetes patiënt, en werd afgelopen zomer twee getroffen door een herseninfarct. Met behulp van buren, vrienden en Bakkerij Ubak kon hij zaak overeind houden. Maar nu met de drukke feestdagen in het vooruitzicht hebben Henk en zijn vrouw Gerda de knoop doorgehakt. Met pijn in mijn hart, heb ik moeten besluiten dat ik de winkel die ik vijftien jaar begonnen ben van de hand te doen’ zo schrijft Smit op zijn Facebookpagina.

Ondanks het slechte nieuws, is er ook goed nieuws, want de winkel blijft behouden voor het dorp. Mark Emmink van Mark Emmink Catering neemt het per 1 december over. Voor de rest veranderd er niet veel. De bestellingen kunnen via de website worden doorgegeven. En de winkel blijft op Dijkhuizen 49. Wemmie Kooiker zal vanaf 1 december het gezicht in de winkel blijven. En op zaterdag krijgt ze hulp van Femke en Maud.