Ruinerwold kreeg vandaag de kans zich te herstellen van de ongelukkige nederlaag tegen Steenwijkerwold een week eerder. De winnaar van het duel zou daarnaast aansluiten in de top van het klassement, waardoor beide ploegen scherp aan de aftrap stonden.

Ruinerwold startte prima. Met enkele goede combinaties kwamen Loof en De Bruin geregeld gevaarlijk door op de flank, maar doelman Claus werd niet aan het werk gezet. Smilde’94 leunde vooral achterover en kreeg waar het op loerde: een doelpunt dat uit de lucht viel. In de 22e minuut werd een strakke voorzet prima ingekopt door Stefan Klok: 0-1.

Na de openingstreffer begon Ruinerwold aan de achtervolging. Een gelijkmaker voor rust was goed van pas gekomen, maar het kwam er niet van. Smilde’94 tankte vertrouwen naarmate de wedstrijd vorderde en was van duidelijk van plan om het verschil vast te houden. In de rust liet Vissers er geen gras over groeien. De Boer en Herskamp kwamen in de ploeg voor Van Dijk en Brand.

In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld. Ruinerwold viel aan en kreeg 20 minuten voor tijd loon naar werken. Een licht getoucheerd schot van Herskamp vond het net en Ruinerwold maakte direct jacht op de voorsprong. Smilde’94 loerde nog steeds op de counter en deed dit beter dan in de eerste helft. Het kreeg een paar goede mogelijkheden om de overwinning in Ruinerwold te stelen, maar speelden de kansen niet goed uit.

Uiteindelijk ontbrak het gogme bij Ruinerwold om de 3 punten thuis te houden. Zo kregen talloze corners geen goed vervolg doordat Smilde’94 simpelweg te sterk in de lucht was. Ook een vleugje geluk ontbrak, want De Graaf had zomaar in de allerlaatste seconde Ruinerwold naar de overwinning kunnen koppen. Nadat De Graaf een halve meter over het doel van Claus kopte, klonk direct het eindsignaal en baalde Ruinerwold als een stekker.

Volgende week staat er voor Ruinerwold een zware dobber op het programma. Zandhuizen heeft 12 punten uit 4 wedstrijden en zal van plan zijn om in eigen huis deze reeks voort te zetten. Voor Ruinerwold is het hoogste tijd om weer een overwinning te pakken.