De Open Dag van de Brandweer De Wijk-Koekange is zaterdag een groot succes geworden. Gedurende deze dag kon het publiek zich vermaken met diverse spuitspelletjes (begeleid door Jeugdbrandweer Meppel) en werd er uitleg gegeven over de voertuigen en het materiaal van de brandweer, politie en ambulance. Ook aanwezig zijn een bergingstruck, een vrachtwagen met als onderwerp ‘dode hoek’, de EHBO-vereniging, VVN, VRD en diverse kleinere stands.

Tevens was er een demo ‘technische hulpverlening’ waarbij alle aspecten, vanaf de melding tot het overdragen van slachtoffers aan de ambulance, aan bod komen. Hieronder valt het blussen van een beginnende autobrand, het bevrijden (knippen) van slachtoffers uit de auto etc. Tussendoor was er een demo ‘vlam in de pan’. De traumaheli MMT die ook zou arriveren, moest helaas verstek laten gaan. Daarnaast was er een stand met informatie over Veilig Wonen en voor preventieadviezen. Voor de kinderen was er een Springkussen en een stand om zich te laten te schminken.