Op maandag 19 augustus wordt er een oriëntatieloop georganiseerd in Koekange. Oriënteringslopen is een uitdagende sport: het doel is om een route langs controlepunten zo snel mogelijk af te leggen. Je kiest je eigen weg met behulp van kaart en kompas!

“Oriënteringslopen is een vrij onbekende sport die oorspronkelijk uit de militaire wereld komt. Militairen leerden op deze manier in onbekend gebied hun weg te vinden. Hoe kom je van A naar B als je de weg niet kent? Dat bleek ook leuk om voor plezier te doen en inmiddels is het al heel lang een recreatieve wedstrijdsport”, vertelt Linda Wols. Iedereen kan mee doen, zowel jong en oud. Het is een uitdaging die u zowel fysiek als mentaal prikkelt.

De oriëntatieloop start om 10.30 uur bij de ingang van Vitesse ’63 in Koekange. De loop wordt georganiseerd door Linda Wols, voorzitter van de Nederlandse Oriënteringsloop Bond, in samenwerking met gemeente De Wolden. Deelname is gratis.

Wilt u ook kennismaken met deze sport? Neemt u dan contact op met Gerdo van Dalen, sportfunctionaris via e-mail: gerdo.van.dalen@dewoldenhoogeveen.nl of telefoonnummer 06-52580764.