Vanaf zondag 11 augustus zal de eerste selectie zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Na de degradatie van vorig jaar zal het zich nu moeten bewijzen in de 4e klasse A. Een competitie deels in onze regio met clubs als Wacker, Havelte, DVSV, Steenwijkerwold, Steenwijkerboys en teams verspreid over NoordOostPolder, Zuidoost-Friesland zoals Kraggenburg, RKO (Rutten), VWC (Munnekeburen), Donkerbroek, Zandhuizen, De Blesse en nog twee teams in het drentse land Smilde en Hoogersmilde. Veel oude bekenden in de competitie, die eind september zal starten (programma wordt eind augustus door KNVB bekend gemaakt).

Komend seizoen zal Bennie Vissers voor de groep staan en wordt hij geassisteerd door Rene van Oost. Bennie afkomstig uit Emmeloord en afgelopen seizoen trainer van zowel Flevo Boys 2 als Alcides 2, zal met een verjongde selectie van start gaan. Na het stoppen van bepalende spelers als Mark Brinkman, Ewout Kleene, Rik de Wit en keeper Ewout Knol, zal de jongere garde het nu moeten laten zien.


De nieuwe trainer Bennie Vissers

Twee nieuwe gezichten
In de selectie bevinden zich in ieder geval twee spelers die niet eerder op Ruinerwold gespeeld hebben. Koen van der Heul als keeper en Danny de Graaf veelal in spitspositie acterend. Koen is afkomstig uit De Wijk en heeft in het verleden bij Wacker, IJhorst en Vitesse 63 gekeept. Danny komt van Emmeloord en heeft zowel bij Flevo Boys als Emmeloord gespeeld. Mooi dat deze jongens de stap hebben durven zetten en de club wenst ze een warm welkom toe.

Bekerprogramma
Het bekerprogramma is inmiddels bekend en zal de eerste drie zondagen van september afgewerkt worden. Op zondag 1 september speelt het uit tegen Dwingeloo, evenals 15 september bij Uffelte. Op zondag 8 september wordt thuis tegen Wijster gespeeld.