Eerste editie van het loop rondje Koekange trok 2e pinksterdag 188 deelnemers uit het gehele noorden en oosten van het land. Op de 5 en 10 kilometer kwamen er ruim 100 lopers aan de start.
De 5 kilometer was 1 grote ronde door Koekange en het buitengebied van Koekange. De lopers werden getrakteerd op stukje klinkers met veel bochten maar ook asfalt wegen die lang en oneindig leken. Dwars door Koekange ging het.

Leonardo Hassing liet er geen gras over groeien en jaagde de voorfietser op naar hoge snelheid. Met een gemiddelde van ruim 16 km per uur ging hij naar een mooie tijd van 18 minuten en 21 seconden, Dave Hulzebos kon eerst nog volgen maar moest aan de finish een klein gaatje laten. Hij finishte als tweede in 18minuten en 28 seconden, de eerste masters 40+ werd overall derde.
Jerry Schutte van het BEEsports running team liep 19 minuten en 14 seconden.

De eerste lopers van de 10 kilometer waren toen al door voor hun tweede ronde. Leider was Melchior van de Pol uit Apeldoorn, hij presteerde het zelfs om de tweede ronde een minuut sneller te lopen dan de eerste. Veel loper van de Pol “ik voelde de nummer 2 steeds dichterbij komen en heb er nog maar eens een versnelling uit gegooid”, hij had zaterdag al de 10 kilometer in Tiendeveen gelopen en wilden nog een keer knallen. Melchior van de Pol finishte in 37 minuten 44 seconden. Hiermee was hij overall winnaar en won daarmee ook de master 50+ klasse. Ignas Dummer was tweede overall en tweede masters 50+, derde werd Gerard Kroes uit Oldebroek. Hij won de masters 40+ klasse. De olde rakkers deden het nog goed.

Op de 5 kilometer bij de dames was het master Corine Wierbos die de winst mee naar huis nam, 22 minuten had de master nodig voor de 5 kilometer, ze troefde Lusanne Spoelder (23 minuten 24 seconden) af die bij de senioren de hoogste trede mocht beklimmen. Derde werd Anita van der Wal in 24 minuten en 39 seconden.

Op de 10 kilometer wel een seniore die de winst pakte Heleen Klunder won deze in 47 minuten en 37 seconden. Hiermee bleef ze master Marjan Bult voor, zij finishte in 52 minuten en 1 seconde. Femmy Emmink pakte als master de 3e plaats overall in 52 minuten en 16 seconden.

Ook de jeugd liet zich goed zien, de familie Versfeld kwam zag en over won op de 1 kilometer met overmacht. Marit pakte de overall winst in 3 minuten en 21 seconden, ze bleef haar broertje Yannick net voor. Slecht 7 seconden waren broer en zus bij elkaar weg gelopen.

Daan Hogenberg en Niek Scheerhoorn werden tweede en derde bij de jongens. Lieke Seegers en Janick de Leeuw deden dit bij de meisjes.

op de 2,5 kilometer waren de meisjes sterker dan de jongens.
Jasmijn Lamberink won voor Yoran Everts.