De kinderen van Koekange hebben zaterdagmiddag hun uiterste best gedaan om het Sinterklaasfeest in hun dorp te redden. De Goedheiligman was namelijk ontvoerd door een aantal boeven en die eisten een aanzienlijk aantal gouden dukaten.

Dankzij de behulpzaamheid van de jeugd kwam het allemaal goed en kon de Sint gered worden uit een ballonmandje bij het sportveld. De jeugd moest daarvoor wel de ‘gouden dukaten’ zelf zoeken en verder speuren door het dorp.

Onder leiding van de burgemeester en de Pieten toog de jeugd, op eerbiedwaardige afstand gevolgd door hun ouders, in stoet door het dorp op zoek naar hun weldoener. Op verschillende hoeken waren leden van muziekvereniging Bergklanken te vinden, bij het sportveld aangekomen werd de Sint hoog in de lucht ontwaard. Nadat Sinterklaas ballonnen had losgeknipt, zakte het ballonbakje en kon de oude baas veilig uitstappen. In dorpshuis De Schakel vonden daarna nog leuke activiteiten voor de jeugd tot en met groep 4 plaats.Tekst en foto’s Artizzl Media/Peter Nefkens