Op een herfstachtige zondag mocht Ruinerwold afreizen naar Emmer-Compascuum. Daar wachtte CEC als tegenstander, dat tot dusver geen punten wist te pakken. Voor Ruinerwold een uitgelezen mogelijkheid om, na de overwinning op WKE’16 in eigen huis, de tweede overwinning op rij te boeken.

Nu we het toch over WKE’16 hebben. Ruinerwold 2 wachtte zondagochtend de uitwedstrijd tegen WKE’16 2. Helaas wisten de mannen geen overwinning uit het vuur te slepen. De gemoederen liepen nog wel even hoog op, waardoor grensrechter Jurjen Figeland voortijdig mocht vertrekken. De scheidsrechter negeerde Figelands vlagsignaal, waarna Jurjen de vlag resoluut weggooide. Zanger Jannes stond ook langs de kant en had geen medelijden met Figeland. De volkszanger was duidelijk in zijn woorden richting Jurjen: ‘Ga maar weg’. Jurjen was hier niet van onder de indruk: ‘Ga zingen joh’. Dit liet Jannes zich geen twee keer zeggen: ‘Ik zeg je, ga maar weg’. Jurjen vertrok en Ruinerwold 2 verloor met 3-1.

Terug naar Emmer-Compascuum. Ruinerwold begon het duel uitstekend. Na een paar minuten spelen ging de bal al op de stip, waarna Loof de verantwoordelijkheid op zich nam. Zijn inzet verdween feilloos in de kruising: 0-1. Een heerlijke start voor Ruinerwold, helemaal doordat het twintig minuten later al 0-2 stond. Een harde voorzet van Loof werd keurig in eigen doel gewerkt. Het leek een makkelijke middag voor Ruinerwold te worden, maar al snel bleek dat CEC nog lang niet verslagen was.

Nog voor het half uur op de klok stond, werd het 1-2. Lard Gol had een kleine déjà vu van Lemerveld-uit en gaf ongelukkig een penalty weg. Deze werd feilloos ingeschoten, waardoor CEC weer uitzicht had op een resultaat. Na de aansluitingstreffer kende CEC een sterke fase en een paar minuten later stond het alweer 2-2. Rengers schoot na een corner van dichtbij de bal tegen de touwen. Ruinerwold vroeg zich af hoe het in godsnaam zo snel de voorsprong weg kon geven.

Na de 2-2 kregen beide ploegen kansen op een voorsprong, maar voor de rust werd er niet meer gescoord. In de tweede helft ging Ruinerwold uitstekend van start. Na vijf minuten was het dan ook raak. Loof vond De Boer, die van dichtbij zijn eerste van het seizoen binnenschoot: 2-3. Ruinerwold pakte direct door en kreeg kansen op de 2-3. In de 55e minuut vertrok Kleene richting het doel, hield het hoofd koel en schoot de 2-4 keurig binnen. In de resterende 35 minuten probeerde CEC het wel, maar kreeg Ruinerwold ook meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden. Dit gebeurde uiteindelijk niet, waardoor Ruinerwold wederom met 4-2 won.

Een prima resultaat, want Ruinerwold staat nu keurig in de middenmoot. Aankomende zondag speelt Ruinerwold thuis tegen Sleen, dat drie punten uit zes duels verzamelde. Ruinerwold zal vastberaden zijn om drie competitiezeges op rij te boeken, terwijl Sleen de onderste regionen graag wil verlaten.