“Ieder kind kan meedoen!”
Je hebt het er niet graag over, maar soms is het voor ouders moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Geld voor extraatjes voor de kinderen is er dan vaak niet. Om ervoor te zorgen dat elk kind mee kan doen, introduceert De Wolden per 1 november haar Kindpakket.

Wethouder Jan van ‘t Zand is fervent voorvechter van dit initiatief: “Eén op de negen kinderen kan door geldgebrek niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel gewoon zijn. Het Kindpakket bundelt de regelingen die wij al hadden voor kinderen, met nieuwe voorzieningen, zoals kledingcheques. Want alle kinderen die het nodig hebben willen wij bereiken.”
Het Kindpakket in de gemeente De Wolden staat niet op zichzelf. In heel Nederland helpen gemeenten ouders die het niet breed hebben. De regelingen zijn voor kinderen tot en met zeventien. Én er is een inkomensgrens ingesteld. Om te zorgen dat zij die het écht nodig hebben, ook echt aan de beurt komen.
Welke regelingen biedt gemeente De Wolden?
 Samen met het ANWB Kinderfietsplan voor kinderen vanaf 4 jaar: een veilige, gebruikte fiets
 Samen met Cosis zijn onderhoud en reparaties aan de fiets mogelijk
 Een fashioncheque voor de aanschaf van goede schoenen of een winterjas
 Een jaarabonnement bij één van onze vier omringende speel-o-theken
 Een zwemabonnement voor één van de drie zwembaden in De Wolden
 Een tegemoetkoming voor de aanschaf van een smartphone voor kinderen vanaf 11 jaar
 Aanvraag van identiteitskaart of reisdocument voor het kind
 Hulp bij het financieren van een laptop of tablet voor school voor kinderen vanaf 11 jaar

Uitnodiging feestelijke aftrap van het Kindpakket De Wolden op 31 oktober
Op 31 oktober vindt de feestelijke aftrap plaats van het Kindpakket De Wolden door wethouder Jan van ‘t Zand. U bent om 10.00 uur welkom in het gemeentehuis. Daar kunnen geïnteresseerden bij verschillende standjes informatie krijgen en vragen stellen.

Actie: Doneer een fiets
Voor het ANWB kinderfietsplan is de actie Doneer een Fiets aan de gang. De gemeente vraagt bewoners een eigen fiets die geen functie meer heeft, in te zetten voor het ANWB Kinderfietsplan. Inleveren kan op 30 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur, bij CBS de Heidevlinder, Heidelaan 1, Zuidwolde. Voor meer informatie over het Kindpakket in De Wolden kunt u terecht bij kindpakket@dewolden.nl.